Winterquiche Den Halsberg

Winterquiche met heerlijke Halsberggroentjes.
Ingedriënten:
500gr prei
500gr yacon
500gr oesterzwam
250gr kruidenkaas
1rol bladerdeeg
3 eieren
100ml melk
peper
zout
chilli of provencaalse kruiden
pijnboompitten
Bereiding:
maak de groenten schoon, schil de yacon en snij in stukjes. Stoof ze kort en geef smaak met peper en zout. Ook de oesterzwammen mogen in reepjes, kort opbakken en kruiden.
Leg de bladerdeeg in een taartvorm, verkruimel de helft van de kruidenkaas op de bodem van de bladerdeeg. Leg nu de gebakken groenten en oesterzwammen hierover.
Verkruimel nu de overige kruidenkaas over de groenten.
Meng de 3 eieren en de melk, kruid af met peper en zout en voeg naar smaak chillivlokken of provencaalse kruiden toe. Giet dit alles over de groenten.
Afwerken kan nog met pijnboompitten (of niet mee in de oven, maar achteraf opbakken en overstrooien)
Stop in een voorverwarmde oven van 180°C voor ongeveer 45min.
En dan smullen maar!