Patisson

Patisson is familie van de pompoen, maar de plant ziet er uit als een courgette. Ze rankt niet, maar groeit als en toren en daaraan vind je deze prachtige bloem-vormige vruchten.
Je kan ze klaarmaken zoals de spaghettipompoen of heerlijke soep van bereiden:
Ingrediënten: 1 patisson, 1 ui, 2 stengels prei (enkel wit gebruiken als je een romige witte soep wil), 1l water, 1 bouillonblokje, peper en zout, peterselie om af te werken.
Versnipper de ui en laat stoven, snij de prei en doe deze bij de ajuin.
Snij de patisson in stukjes, schillen hoeft niet, maar mag, pitjes verwijderen.
Deze mag ook mee in de pot.
Voeg water, bouillonblokje, peper en zout toe en laat min 30min koken.
Wanneer alles goed gaar is, mixer erin en proeven.
Bij het opdienen de peterselie fijn versnipperen en rauw toevoegen, geeft een geweldige combo.