Blog Layout

Passata maken

We vullen een bakplaat en zorgen voor een voorverwamde oven (200°). 

Leg de schaal vol tomaten met hun snijkant naar boven, prop de tomaten niet te dicht op elkaar, want dan heb je na een uur een bodempje water in de ovenschaal, als de tomaten wat verder uit elkaar liggen hebben de sappen die vrijkomen voldoende tijd om in te koken tot een zalige zoete jus.

Over de tomaten strooi je een dikke gesnipperde ui, een gehakt rood pepertje, wat gepelde teentjes knoflook, een hoop kruiden (tijm, oregano, rozemarijn), een koffielepel zout, zwarte peper, desgewenst wat rietsuiker of ahornsiroop en dan een geut olijfolie.

Zet de schaal in de oven voor minstens een uur, haal ze er pas uit als de tomaten zwarte randjes beginnen te krijgen. 

Je kan ook extra vullende passata maken door er een courgette, aubergine of paprika bij te leggen. Je doet dan net zoals bij de gewone passata verder zoals hieronder.

Daarna giet je de volledige inhoud van de ovenschaal in een grote kom. De takjes van kruiden mag je er zoveel mogelijk uithalen. Mix alles zo fijn mogelijk.

Als je liever geen restjes van velletjes en zaadjes in de passata hebt, giet hem dan door een puntzeef. 

Je kan de passata verwerken in spaghetti, pastasaus, balletjes in tomatensaus, scampi’s in tomatensaus, gevulde courgettes enz... 

Veel succes en smakelijk ! 


Recept en foto's van Natasja De Deyn #tasjas_tuin

door 390908_halsberg.be 29 mei, 2023
Jolie's Tomato Salsa ( Indonesich Recept)
door 390908_halsberg.be 19 jan., 2023
Winterquiche Den Halsberg
door 390908_halsberg.be 04 jan., 2023
Aardpeer
door 390908_halsberg.be 04 jan., 2023
Yacon
door 390908_halsberg.be 07 dec., 2022
Prei
door 390908_halsberg.be 07 dec., 2022
Kiwano
door 390908_halsberg.be 20 sep., 2022
Pesto maken
door 390908_halsberg.be 20 sep., 2022
Patisson
door 390908_halsberg.be 20 sep., 2022
Spaghettipompoen
Share by: