Blog Layout

Spaghettipompoen

De spaghettipompoen is een ander soort pompoen dan die we gewoon zijn.

Het heeft een meer vezelige/draadige structuur en is vrij wit van vruchtvlees.

De schil is niet eetbaar, ze is zeer hard en taai, maar doet dan wel perfect dienst als schaaltje.

Ze is vrij licht en fris van smaak.

Om de pompoen op te vullen, snij je hem in 2 en haal je de zaden er uit.

Als vulling kan je je volledig laten gaan! Ik gebruik meestal restjes van groenten, maar je kan even goed kiezen voor (veggie) gehakt of spaghettisaus, gewoon proberen!

Stop alles voor 30-45min in de oven (afhankelijk de grootte van de pompoen) en strooi er nog wat kaas over voor een lekker krokant korstje.


Wil je echt de spaghetti uit de pompoen? Kook of stoom hem dan op zijn geheel of snij hem in 2 en leg de open kant op de bakplaat (zo stoomt hij zichzelf). Na een 30-tal minuten kan je de slierten gewoon uitlepelen! Kan perfect gegeten worden als vervanger van pasta.

Er werd me al meegedeeld dat de spaghetti met spaghettipompoen ook door de allerkleinste goed gesmaakt werd!

door 390908_halsberg.be 29 mei, 2023
Jolie's Tomato Salsa ( Indonesich Recept)
door 390908_halsberg.be 19 jan., 2023
Winterquiche Den Halsberg
door 390908_halsberg.be 04 jan., 2023
Aardpeer
door 390908_halsberg.be 04 jan., 2023
Yacon
door 390908_halsberg.be 07 dec., 2022
Prei
door 390908_halsberg.be 07 dec., 2022
Kiwano
door 390908_halsberg.be 20 sep., 2022
Pesto maken
door 390908_halsberg.be 20 sep., 2022
Patisson
01 aug., 2022
Passata maken
Share by: